Tulevat

tapaamiset

Mikäli sinulla on kysyttävää vertaistukitoiminnasta tai tarvitset vertaistukea, ota rohkeasti yhteyttä 0505322115 tai johanna[at]kulttuuripuuma.fi.

Vertaistukiryhmä nepsyjen vanhemmille jatkuu

Ryhmä on tarkoitettu vanhemmille, joiden lapsella/nuorella on esimerkiksi adhd, add, asperger tai autisminkirjonhäiriö tai epäilys siitä. Osallistuminen ei edellytä diagnoosia. Kaikenikäisten, myös jo täysi-ikäisten, vanhemmat ovat tervetulleita.

Kevään kantavana teemana ovat vanhemman oma hyvinvointi, voimavarat ja tunnesäätely. Tarvittaessa paneudumme myös Kelan palveluihin sekä tukeen varhaiskasvatuksesta jatko-opintoihin.

Tapaamisten aikataulu (muutokset mahdollisia)

• 6.2.                Tutustumiskerta ja ryhmän toiveet
  • 20.2.              Parisuhteen palikat
  • 6.3.                Vanhemmuuden palikat  (perheterapeutti Laura Niska, Kangasalan seurakunta)
  • 20.3.              Teema ryhmän toiveiden mukaan (Sari Anttila, nepsy-valmentaja, NOJA valmennus)
  • 3.4.                Yhteiset pelisäännöt (tehdään ruudusta valttia
    keskustelua pelikasvatuksesta)

Tapaamiset pidetään seurakunnan Perhetalolla klo 18 ja kestävät noin kaksi (2) tuntia. Tapaamisten alussa kahvit.

Ryhmä toteutetaan yhteistyössä MLL:n Kangasalan yhdistyksen kanssa ja vapaaehtoisvoimin. Vetäjinä toimivat sosionomi ja diakoni Sanni Pesonen, nepsy-valmentaja Sari Anttila sekä ADhD Kangasalan koordinaattori ja kokemusasiantuntija Johanna Helimäki.

Ryhmä on maksuton ja kaikille avoin. Ei ennakkoilmoittautumista.

Lisätiedot: Johanna Helimäki 0505322115/ johanna@kulttuuripuuma.fi

Apua matalalla kynnyksellä just sulle!

ADhD Kangasala toimii MLL:n Kangasalan yhdistyksen alaisuudessa. Vertaistukitoiminnan vastuuhenkilö on Johanna Helimäki +358505322115, johanna[at]kulttuuripuuma.fi.

ADhD Kangasalassa toimii tällä hetkellä kaksi vertaistukiryhmää:

Perinteinen vanhempien ryhmä ADD- ja ADHD-lasten, teini-ikäisten ja nuorten aikuisten vanhemmille, jossa jaetaan kokemuksia ja vinkkejä sujuvampaan arkeen ja juhlaan. Lapsen/nuoren iällä ei ole väliä. Tällä hetkellä ikäjakauma jälkikasvuilla on 6–20 vuotta. Mukaan toivotaan lisää erityisesti teini-ikäisten ja nuorten aikuisten vanhempia!

Uutena syksyllä 2021 aloitti aakkosaikuisten kirjainkerho, missä pohditaan vuorovaikutuksen ja positiivisen ajattelun kautta, miksi asiat menevät tai ovat menneet pieleen kaikki nämä vuodet.

Ryhmä on tarkoitttu aikuisille, jotka ovat saaneet jonkin nepsy-diagnoosin (add, adhd, asperger, autisminkirjo) vasta aikuisiällä. Tähän voivat osallistua myös aikuisuuden kynnyksellä kököttävät yli 16-vuotiaat nuoret (kun sitä nuorten omaa ryhmää ei nyt vielä ole).

Mukaan voivat tulla myös lapsuudessa/nuoruudessa diagnoosin saaneet aikuiset sekä ilman diagnoosia, jos arvelet itselläsi olevan jonkin nepsy-häiriön.

Nuorten ryhmä odottaa vielä resursseja
– vapaaehtoinen, olet odotettu!

Vertaistukitoiminta on MLL:n ydinalaa,
ja sen avulla tehdään ennakoivaa lastensuojelutyötä:

Kun vanhemmat voivat hyvin, lapset voivat paremmin!

Ryhmään sopii tulla jo pienen epätietoisuudenkin vaivatessa tai asioiden ollessa ihan vain hyvin.
Ei siis tarvitse odottaa tilanteen kärjistymistä ja oman jaksamisensa äärirajoja.

Uudet kävijät ovat tervetulleita jokaiselle kerralle!

Osallistuminen ei edellytä diagnoosia, pelkkä epäilykin riittää.

Vertaistukiryhmät ovat maksuttomia, eikä niihin ole ennakkoilmoittautumista. Muistathan, ettei vapaaehtoisuuteen perustuva toiminta ei ole rinnastettavissa ammattiapuun.

Tapaamisia ohjaa ryhmänvetäjä, joka on oman elämänsä kokemusasiantuntija.
Kaikilla osallistujilla on vaitiolovelvollisuus ja jokainen kävijä sitoutuu noudattamaan ryhmän sääntöjä, vaikka kävisi tapaamisissa vain kerran.