Lastenhoito

LASTENHOITOAPUA LAPSIPERHEILLE

MLL:n lastenhoitotoiminta tarjoaa lyhytaikaista lastenhoitoapua kotiin kaikkina vuorokaudenaikoina, myös viikonloppuisin. Tilaa hoitaja puhelimitse arkisin klo 8-12 puh. 044 0303 301 tai hoitajatilaus Internetissä helposti ja nopeasti.

 

HOITAJAKSI LAPSIPERHEISIIN

Kunnan myöntämä avustus piirille mahdollistaa MLL:n lastenhoitotoiminnan järjestämisen paikallisten lapsiperheiden avuksi. MLL:n hoitajatoimintaan voi hakea mukaan henkilöt (alk. 16v.), jotka ovat käyneet Hoitajaksi Lapsiperheisiin - kurssin tai henkilöt, joilla on sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan ammattitutkinto tai on sen loppuvaiheen opiskelija. Hoitajaksi hyväksytyille järjestetään haastattelu ja perehdytyskoulutus toimintaan. Lastenhoitotoiminta hakee erityisesti hoitajia, joilla on mahdollista tehdä lastenhoitotyötä perheissä arkipäivisin.

Lisätietoja lastenhoitotoiminnasta sekä Hoitajaksi Lapsiperheisiin -kurssista MLL:n Hämeenpiirin sivuilta.

 

MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITON (MLL) LASTENHOITOTOIMINTA APUNASI

Lastenhoitotoiminnasta saat lyhytaikaista lastenhoitoa kotiin kaikkina vuorokaudenaikoina, myös viikonloppuisin. Voit käyttää palvelua omien tarpeittesi mukaan, esimerkiksi, kun –lapsi sairastuu, vanhempi sairastuu – lapsen vakituinen hoitaja sairastuu – vanhempi on työmatkalla, kokouksessa, opiskelemassa – vanhempi haluaa hetken hengähtää, harrastaa, viettää kahdenkeskistä aikaa puolison kanssa

KOULUTETUT JA LUOTETTAVAT HOITAJAT

Lasta hoitaa lastenhoitotoiminnan kouluttama lastenhoitotyöhön soveltuva hoitaja, joka on vapaaehtoisena mukana lastenhoitotoiminnassa. Lastenhoitotoiminta ohjaa, jatkokouluttaa ja valvoo hoitajia säännöllisesti.

TÄRKEINTÄ LAPSEN HYVINVOINTI

Hoitajat huolehtivat lapsen turvallisuudesta, hoidosta ja viihtymisestä vanhempien ohjeiden mukaan. Lapsen hyvinvoinnin kannalta on tärkeää, että vanhemmat varaavat aikaa keskusteluun hoitajan kanssa hoitosuhteen alkaessa. Hoitajalla on vaitiolovelvollisuus lasta ja perhettä koskevissa asioissa.

TYÖSUHDE JA VAKUUTUKSET

Lastenhoitotoiminnassa perhe on hoitajan työnantaja.

Perhe

  • maksaa korvauksen, 8,20 euro/tunti (sisältää lomakorvauksen) suoraan hoitajalle, minimimaksu on kahden tunnin maksu.
  • maksaa TyEl-eläkemaksun
  • ottaa tapaturmavakuutuksen, jos kodissa käytetään ulkopuolista apua yli 12 päivää kalenterivuodessa

Hoitaja huolehtii veromaksut saamastaan korvauksesta.